Pierwsze kroki

Alerty 

W tej części można się dowiedzieć o stronie alertów, jak uzyskać dostęp do komentarzy do alertów, jak sciągnąć raporty alertów i nie tylko!

Przegląd

  • Aby uzyskać dostęp do alertów dla swoich rejestratorów, należy kliknąć link "Alerty" ("Alerts") w lewym menu.

Strona alertów jest wygodnym miejscem do monitorowania wszystkich alertów, które występują w organizacji. Można je posortować według ostatnio aktywowanych/dezaktywowanych i tak dalej.

Legenda:

Status alertu - prezentuje czy alert jest aktywny czy wyczyszczony.

Czas aktywacji - przedstawia datę i godzinę aktywacji alertu.

Czas dezaktywacji - przedstawia datę i godzinę, kiedy alert został dezaktywowany. Może to oznaczać, że problem, który spowodował uruchomienie alertu został naprawiony.

Licznik powiadomień

  • Aby uzyskać dostęp do okna zliczania powiadomień, należy kliknąć na link "Powiadomienia" ("Notifications"). Powinna pojawić się nowa strona.

    Na tej nowej stronie powinna być widoczna tabela z listą użytkowników oraz różne informacje o powiadomieniach.

Okno z licznikiem powiadomień pokazuje takie informacje jak do kogo został wysłany alert, w jakiej formie, ile razy itp.

Legenda:

Data (Date) - prezentuje datę i czas ostatniego wysłanego powiadomienia.

Powiadomienia - prezentuje ile razy zostało wysłane powiadomienie.

Zgłoszone zakończenie alertu (Reported finish of alert) - prezentuje czy alert został wysłany czy nie. Występuje w dwóch stanach:

Ikona "z krzyżykiem" oznacza, że alert nie został wysłany.

Ikona "z ptaszkiem" oznacza, że alert został wysłany.

Komentarze

  • Aby uzyskać dostęp do komentarzy, należy kliknąć ikonę "komentarza". Powinno pojawić się okienko, gdzie będzie można zobaczyć komentarze lub napisać swój własny.

Raport alertów

  • Aby pobrać raport z alertu, należy kliknąć ikonę "wykresu". Powinno pojawić się okienko, w którym będzie można zobaczyć wykres wraz z innymi przydatnymi informacjami. Teraz wystarczy kliknąć przycisk "Pobierz" ("Download").

Inne

  • Aby dezaktywować alert(y) należy je zaznaczyć. Teraz należy kliknąć przycisk "WYCZYŚĆ” ("CLEAR"), znajdujący się u góry. Należy poczekać aż pasek postępu u góry się skończy.

  • Aby pominąć alerty o rozłączeniu krótszym niż "x" liczba minut, należy wpisać u góry liczbę minut i kliknąć ikonę "odśwież". Należy poczekać aż pasek postępu u góry się skończy.

Pominięcie alertów o rozłączeniu dotyczy alertów o rozłączeniu dla koncentratorów i rejestratorów.

Błędy, Których Chcemy Unikać

Wybierając Rozwiązanie Monitorujące

Nie wiesz, które rozwiązanie monitorujące wybrać? Raport, który proponujemy na pewno pomoże wybrać. oszczędzaj czas i pieniądze!

Administratorem Twoich danych osobowych będzie „Blulog Sp. z o.o.” ul. Konarzewska 4, 60-101 Poznań, NIP: 7792427403. Szczegóły dotyczące przetwarzania danych znajdziesz w Polityce Prywatności. W każdej chwili będziesz mógł cofnąć zgodę.

Używamy Mailchimp jako naszej platformy marketingowej. Klikając poniżej, aby zasubskrybować, potwierdzasz, że Twoje informacje zostaną przesłane do Mailchimp w celu przetworzenia. Tutaj dowiesz się więcej o praktykach prywatności Mailchimp.

Administratorem Twoich danych osobowych będzie Jérémy Laurens prowadzący działalność gospodarczą pod firmą „Blulog Sp. Z oo” ul. Konarzewska 4, 60-101 Poznań, NIP: X. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych w Polityka Prywatności. W każdej chwili będziesz mógł cofnąć zgodę.